Könnyedén böngészhetnék egymás bejegyzéseit a diákok.

Látszólag új trend van kibontakozóban a fiatalok körében népszerű szolgáltatásoknál, az érintettek megpróbálnak specifikusan egyetemistáknak és főiskolásoknak szánt újításokat bevezetni. A Tinder hamarosan lehetőséget ad majd a felsőoktatási intézmények tanulói számára, hogy házon belül keressenek romantikus kapcsolatokat és tanulótársakat, most pedig az Instagram is beszállna a buliba.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Shironosov

Az Instagram elképzelése, hogy beléptetné az azonos felsőoktatási intézményekben tanulókat egy közös csoportba, a diákokat évfolyam és képzéstípus szerint csoportosítaná. A diákok böngészhetnék a csoportokba belépett felhasználók nyilvános bejegyzéseit, ami például nagyban segíthetné a másokkal való ismerkedést.

Az újítás jelenleg tesztelési fázisban van, csak néhány felsőoktatási intézmény esetén érhető el, ráadásul meghívásos alapon működik, az Instagram automatikusan invitálja meg a diákoknak tűnő személyeket. Egyelőre felemás sikerrel, például a CNBC egyik riporterét is meghívta egy ilyen csoportba, pedig az illető már befejezte a tanulmányait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!