Lecsapna az egyetemistákra az Instagram

Final test Student Teenage Girls Young Adult Teenager Writing Studying Intelligence Learning Caucasian Ethnicity Paper Education Serious Pensive People University Pen Exam Casual Clothing Desk Groupmate High School Serious student writing test at college
Serious student writing test at college
Vágólapra másolva!
Könnyedén böngészhetnék egymás bejegyzéseit a diákok.
Vágólapra másolva!

Látszólag új trend van kibontakozóban a fiatalok körében népszerű szolgáltatásoknál, az érintettek megpróbálnak specifikusan egyetemistáknak és főiskolásoknak szánt újításokat bevezetni. A Tinder hamarosan lehetőséget ad majd a felsőoktatási intézmények tanulói számára, hogy házon belül keressenek romantikus kapcsolatokat és tanulótársakat, most pedig az Instagram is beszállna a buliba.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Shironosov

Az Instagram elképzelése, hogy beléptetné az azonos felsőoktatási intézményekben tanulókat egy közös csoportba, a diákokat évfolyam és képzéstípus szerint csoportosítaná. A diákok böngészhetnék a csoportokba belépett felhasználók nyilvános bejegyzéseit, ami például nagyban segíthetné a másokkal való ismerkedést.

Az újítás jelenleg tesztelési fázisban van, csak néhány felsőoktatási intézmény esetén érhető el, ráadásul meghívásos alapon működik, az Instagram automatikusan invitálja meg a diákoknak tűnő személyeket. Egyelőre felemás sikerrel, például a CNBC egyik riporterét is meghívta egy ilyen csoportba, pedig az illető már befejezte a tanulmányait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!