Most lesz utoljára 3D Touch az iPhone-okban?

Vágólapra másolva!
Állítólag az idei OLED-kijelzős modellekben lesz utoljára 3D Touch funkció.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 6S és az iPhone 6S Plus voltak az Apple első iOS-es okostelefonjai, amelyek már 3D Touch funkciót is kínáltak. A képernyő egy részét erősebben lenyomva extra funkciók ugranak fel az appok ikonjainál.

A feladatok kezelését könnyítő funkció az idei olcsó, 6,1 hüvelykes, LCD-kijelzős iPhone-ból hiányzik majd, legalábbis a neves elemző, Ming-Chi Kuo szerint. Kuo azt mondja, hogy az extra réteget egyszerűen nem építi be a képernyőbe az Apple.

Forrás: iPhonehacks

A Barclay's elemzője, Blayne Curtis nemrég Ázsiában járt, és beszállítói információkra hivatkozva azt állítja, hogy a jövő évi iPhone-ok egyike sem támogatja majd a 3D Touch-ot. A funkció utoljára az idei OLED-kijelzős, prémium készülékekben lesz benne.

A jelentés kitért arra is, hogy a vízálló AirPods 2 a jövő év végén jelenik meg a boltokban, de a vezeték nélküli töltést támogató modell már a jövő hónapban elérhetővé válik. Az AirPower szintén szeptembertől lesz megvásárolható, míg az olcsóbb HomePod jövőre esedékes. Az Apple Pencil iPhone-okon való támogatásáról megoszlanak a vélemények.