Jelenleg a partnerek termékeit igyekszik az előtérbe tolni a vállalat.

Idén májusban a megbízható forrásokkal rendelkező Evan Blass közhírré tette a Twitteren, hogy a Pixel 3 mobilok mellett a Google egy saját Pixel okosórával is elő fog állni. Ez elég izgalmas fejlemény volt a Wear OS (leánykori nevén Android Wear) rendszerű okosórák iránt érdeklődők számára, hiszen akkoriban nem úgy tűnt, mintha foglalkoztatná az elektronikai gyártókat az okosórák piacra dobása.

Tag Heuer Connected Modular okosóraForrás: Tag Heuer

Sajnos most kiderült, hogy a Google mégsem fog idén saját okosórát villantani, ezt a cég kétszer is közvetlenül megerősítette a Tom's Guide egyik írójának. Mike Barr, a Wear OS fejlesztéséért felelős igazgató szerint jelenleg a partnerek okosórás kezdeményezéseinek a támogatására fókuszál a Google.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy téves lett volna Evan Blass májusi értesülése, számos üzleti és technikai okból is kaszát kaphatott a Pixel Watch. Például mint fentebb már említettük, a hardver tervezésének a kezdetekor nem feltétlenül tűnhetett úgy, mintha a gyártópartnerek szeretnének okosórákat piacra dobni, ám ez időközben nyilvánvalóan megváltozott, az IFA-kiállításon is bemutatkozott néhány új modell.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!