Olcsón hoz könnyített Androidot az Alcatel 3T 8

Vágólapra másolva!
Az Android Oreo Go Edition verzióját futtatja az új Alcatel 3T 8 táblagép.
Vágólapra másolva!

A TCL legnagyobb dobása az olcsó(bb)nak nevezhető BlackBerry Key2 LE okostelefon volt az idei IFA kiállításon, de azért más készülékeket is mutatott, például az Alcatel márkaneve alatt.

Az Alcatel 1 és 1X után például az Alcatel 3T 8 is belépett azon ultraolcsó eszközök táborába, amelyek az Android Go verzióra alapoznak.

A családbarát tablet 8 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és az elsők között kínál Android Oreo Go Edition rendszert. Ami azt illeti, elvileg ez az első Android Go-alapú táblagép, ráadásul már ebben a hónapban megjelenik egyes piacokon, 119 eurós vételár mellett.

Forrás: Alcatel

A tabletről jelenleg annyit tudni, hogy 4080 mAh-s akkumulátora van, 279 grammot nyom a mérlegen, illetve 8,2 milliméter vastag. Az LTE-képes eszközhöz opcionálisan Bluetooth-os billentyűzet és bumper jellegű tok is lesz.

A matt készülékház igyekszik elérni azt, hogy megfeledkezzünk róla: ez egy olcsó tablet, vastag kerettel a kijelző körül.

Az Android Oreo Go Edition rendszernek hála azonban elvileg gyorsabban és hatékonyabban futtatja az Androidot, mint a hasonló árkategóriás modellek.