Előfizetéses appokat akar az Apple

Vágólapra másolva!
Egy videóval próbálja meggyőzni a fejlesztőket az Apple, hogy kérjenek előfizetési díjat a felhasználóktól.
Vágólapra másolva!

Az Apple közzétett egy új videót, amit az appok fejlesztőinek szán. Ebben arról akarja meggyőzni a fejlesztőket, hogy válasszák az előfizetéses modellt.

A videó olyan fejlesztőket mutat be, mint a Dropbox, az Elevate vagy a Calm tulajdonosai. Az üzenet lényege az, hogy jobban járnak, ha a felhasználóknak rendszeres előfizetési díjért cserébe adják oda a termékeiket, és ezzel jobb fogyasztói élményt érnek el.

A jó szolgáltatást nyújtó fejlesztők ennek hála sokkal több pénzt kereshetnek egy terméken, mintha szimplán egyszeri díjat kérnének el érte. Ingyenes próbalehetőség mellett pedig akár még több felhasználót szerezhetnek.

Forrás: Apple

Az Apple videója nem sokkal azután jelent meg, hogy kiderült: az Apple tavaly 30 nagy fejlesztőt próbált titokban rávenni az előfizetéses modellre.

Természetesen ez az egész egyáltalán nem kedvez a fogyasztóknak. Az Apple azért erőlteti a modellt, mert az első évben 30 százalékot kap a teljes előfizetési árbevételből. A második évtől pedig 15 százalékot. Ez nagyságrendekkel több pénz, mintha valaki egyszer fizetne egy appért.

Az Apple pedig nagyon szeretné elérni, hogy 30 helyett már 50 milliárd dolláros bevétele legyen a szolgáltatásokból.