Már tinik is felügyelhetőek a Google Family Linkkel

2018.09.19. 10:07

Viszont ehhez hozzájárulást kell kérniük a szülőknek.

Közel sem lehetetlen feladat a gyerekek kütyühasználatának a figyelemmel követése, az Android rendszerű eszközökre olyan másfél éve már a Google is kínál felügyeleti szolgáltatást. A Family Linket eredetileg a 13 év alatti gyerekekkel rendelkező szülőknek készítette a vállalat, azonban mostantól kezdve már a 13-16 éves tinédzserek mobilozása is figyelhető vele.

Forrás: Getty Images/Mtreasure

Korosztálytól függetlenül a Family Linkkel ellenőrizhetik a szülők, hogy a gyerekeik mennyi időt töltenek a mobiljaik és a táblagépeik előtt, továbbá milyen alkalmazásokat és mennyi ideig használnak. Emellett lehetőséget ad a készülékek távoli zárolására, és előzetes jóváhagyáshoz köthető vele az appok Play Áruházból telepítése.

Viszont különbség is akad a 13 év alattiak és 13-16 évesek felügyelete közt: a tiniknek jóvá kell hagyniuk, hogy a szüleik használhassák egyáltalán a Family Linket, és bármikor letilthatják a szülői felügyeletet, ha érzésük szerint a szüleik kémkednek utánuk.

Emellett a szüleik nem változtathatják meg a mobiljaik belépési kódjait sem, és a tinik felülbírálhatják a szüleik által kiküldött telefonzárolási utasítást is.

A Google szerint a 13-16 évesek azért rendelkeznek ennyi kiváltsággal, mert egyszerűen máshogy kell bánni velük: az utasítgatással nem sokra mennek a szülők, helyette egészséges párbeszéddel kell kísérletet tenniük a megvédésükre és az oktatásukra.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!