Lebegő üzemmódot kap a Gboard

Teenage girl using smartphone in a cafe Smart Phone Beautiful Schoolgirl Using Phone Adolescence Teenagers Only Coffee Break Student Bar Counter Text Messaging Relationship Difficulties Coffee Cup Girls Teenage Girls Young Women Women Females Copy Space S
Girl in a cafe texting on smartphone - copyspace
Vágólapra másolva!
Egyes esetekben kényelmes lehet a billentyűzet mozgathatósága.
Vágólapra másolva!

A mobilok és a táblagépek virtuális billentyűzetei le vannak ragasztva a kijelző aljára, ami általánosságban véve érthető és célravezető megoldás. Ettől függetlenül időnként kényelmi okból felmerülhet az igény a klaviatúra áthelyezésére, hiszen így könnyebben használhatóak volnának az alkalmazások.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Martin Dimitrov

Az Android Police beszámolója alapján az androidos Google Gboard billentyűzetben a közeli jövőben végre elérhetővé válhat a lebegő üzemmód: erre átváltva

a klaviatúra az éppen használt alkalmazás felülete felett jelenik meg, és húzással a kívánt helyre mozgatható.

Természetesen lehetőség van az átméretezésére is, továbbá némi inaktivitás után automatikusan félig áttetszővé válik, hogy kivehetőek legyenek a mögötte lévő tartalmak.

Jön a lebegő üzemmód Google Gboardba Forrás: Android Police

A Gboard lebegő üzemmódját még júliusban szúrta ki a billentyűzet 7.4-es béta verziójában az Android Police írója, azonban csak az aktuális 7.6-os bétában vált bekapcsolhatóvá a program főmenüjéből. Egy bugnak köszönhetően a Gboard jelenleg pár perc után visszakapcsol a normál billentyűzetre, ezt a hibát nyilván javítaniuk kell a programozóknak az általános elérhetővé tétele előtt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!