Megbukott a YouTube Gaming

logitech c922 gaming youtube videó webcam webkamera
Szeretni fogják a Youtuberek a C922-t
Vágólapra másolva!
Márciusban teljesen leáll a három éve indított portál.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években látszólag kissé forró lett a talaj az Amazon tulajdonában lévő Twitch talpa alatt, hiszen a videojátékok élő közvetítésére kitalált platformnak a Google és a Microsoft is riválist állított, az előbbi a YouTube Gaming portállal, az utóbbi pedig a Mixerrel.

A kép csak illusztráció Forrás: Logitech

A kettő közül természetesen a YouTube Gaming aggasztotta inkább a Twitch fejeseit, hiszen a világ legnagyobb videomegosztója óriási hátszéllel tudta volna megtámogatni a játékstreamelő platformját. Erre viszont a Twitch nagy örömére nem került sor, így a közvetítők és a játékosok sem foglalkoztak a YouTube Gaminggel.

Most már nem is kell nekik: a Google bejelentette, hogy jövő márciusban megszűnik a szolgáltatás.

A YouTube Gaming funkciói persze továbbra is rendelkezésre állnak majd a normál YouTube-on, így aki ott szeretné közvetíteni a játékát, az minden további nélkül megteheti majd.

Mindez azt jelenti, hogy a Twitch egyetlen említésre méltó riválisa a Mixer maradt. A rivalizálás egyelőre elég elméletinek tűnik, hiszen a Microsoftnak látszólag kevés elképzelése van arról, hogy egyáltalán kíván-e kezdeni valamit a szolgáltatásával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!