Megkezdi a társkeresője tesztelését a Facebook

2018.09.20. 18:07

Első körben Kolumbiában válik elérhetővé a szolgáltatás.

Idén májusban a Facebook sokakat meglepve közölte, hogy már dolgozik a saját társkereső szolgáltatásán. Mark Zuckerberg szerint a Facebook Dating a hosszú távú kapcsolatot keresőknek szól majd, éppen ezért is a potenciálisan érdekes partnerek ajánlgatásakor a felhasználók közös tulajdonságait és érdeklődési köreit, a meglátogatott és meglátogatni kívánt kívánt eseményeket helyezi az előtérbe.

Forrás: Getty Images/Geber86/

A klasszikus társkeresők ezekre a trükkökre csak abszolút csekély mértékben képesek, hiszen a Facebookkal ellentétben nincs elégséges háttérinformációjuk a regisztrált felhasználóikról.

A Facebook különleges helyzetben lesz a randiszolgáltatások piacán.

A projekt mostanra eljutott a puding próbájáig: a Facebook Dating még a mai nap során nyilvánosan tesztelhetővé válik a Kolumbiában. Nem világos, hogy miért pont ezt az országot választotta a Facebook a nyilvános teszthez, továbbá arról sem esett szó, hogy a további piacokon mikor indulhat el a bétázás.

Potenciálisan sokak számára rossz hír, hogy a Facebook Dating nem lesz böngészőkön keresztül használható, kizárólag a szolgáltatás mobilos alkalmazásaiba kerül majd be.

A társkereső csak a felnőttkorú felhasználók számára lesz elérhető, a társkeresőben használt profilt pedig manuálisan kell majd létrehozniuk az érdeklődőknek. A rendszer csak a keresztnevet és az életkort másolja át automatikusan a normál facebookos profilból a társkeresős profilba, az egyéb információk megadásáról, a fotók feltöltéséről egyénileg kell majd gondoskodni.

Facebook DatingForrás: Facebook

Ha kész a profil, akkor a Facebook neki is áll majd ajánlgatni a potenciálisan érdekes személyeket. A javaslatok között nem jelennek meg a facebookos ismerősök, a teljesen idegenek mellett legfeljebb az ismerősök ismerősei tűnhetnek fel. További érdekesség, hogy a javasolt személyek csak a felhasználók 100 km-es körzetéből kerülhetnek ki.

Amennyiben valaki elköltözik a lakhelyéről, akkor kézzel frissítenie kell a tartózkodási helyét, ezt nem teszi meg automatikusan a Facebook.

Ha valaki felkelti a társkereső felhasználó érdeklődését, akkor egy gombra koppintva kifejezheti a másik személy iránti érdeklődését, majd üzenetet küldhet számára. Az üzengetés nem a klasszikus Messengerben történik, a randiszolgáltatás dedikált csevegőt kapott, amelyben nem küldhetőek képek vagy videók, csak szövegek és emojik. A beszélgetések elindítása a szokásosnál könnyebben mehet, a Facebook Dating néhány kérdés feltétele után javasol egy témát a másik személy profiljáról, amivel elindítható a diskurzus.

Érdekes, hogy a kommunikáció megkezdéséhez nem szükséges mindkét félnek kifejeznie az érdeklődését a másik iránt, pedig ez fontos és kényelmes lehetőség a nők számára a zaj csökkentésére, a zaklatók számának a minimalizálására.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a kolumbiai tapasztalatok alapján miken fog reszelni a Facebook a randiszolgáltatásának széles körű elérhetővé tétele előtt, és persze mire megy majd a felhasználókról begyűjtött adatokkal, tényleg képesek lesznek-e azok a szokásosnál hatékonyabbá tenni a társkeresést.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!