A téglahalom hátán is megél a CAT mobilja

cat b35 strapamobil
CAT B35
Vágólapra másolva!
Közel két méterről is túlélheti a betonra való szabadesést.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Caterpillar már a berlini IFA-kiállításon megvillantotta a legújabb strapabíró mobilját, azonban csak most kerített sort a CAT B35 formális bemutatására. Alapvetően egy nyomógombos alapkészülékről van szó, bár az efféle modellekhez képest az elég fejlettnek mondható KaiOS 2.5 rendszert futtatja. Ez az Androidra épül, és ha nagyon muszáj, akkor használható rajta többek közt a Google Maps és a YouTube is.

CAT B35 Forrás: CAT

A CAT B35 legfontosabb tulajdonságát persze a strapabíróság jelenti. A gyártó szerint a mobil túléli, ha a gazdája 1,8 méter magasságból lerepteti a betonra, továbbá ad legalább fél órát a kihalászására, amennyiben 1,2 méterrel a vízfelszín alá teleportálna. Emellett extrém hidegben és óriási forróságban is működőképes marad.

A hardvere persze nem óriási szám: 2,4 hüvelykes és 320×240 pixeles kijelzővel, 512 MB memóriával, 4 GB bővíthető háttértárral, továbbá 2300 milliamperes akkuval rendelkezik. A Qualcomm Snapdragon 205 lapkakészletének köszönhetően a 4G/LTE mobilhálózatokat is támogatja.

Egyelőre nem kristálytiszta, hogy mikortól és mennyiért lesz kapható a készülék. Annyi biztos, hogy a strapabíró kialakításnak felára lesz, de horror árcédulára nem számítunk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!