Óriási újítást kapott a PlayStation Now

2018.09.22. 10:06

Offline is játszhatóvá váltak a kínálatában lévő játékok.

Az elmúlt hónapokban lényegében semmit sem hallottunk a PlayStation 4 konzol mellett Windows és macOS rendszerű számítógépekre is elérhető PlayStation Now-ról. A hazánkban hivatalosan még mindig nem elérhető szolgáltatás előfizetői körülbelül 500 darab PlayStation 2 / 3 / 4 konzolokra készült játékkal szórakozhatnak. A támogatott játékok a Sony felhőjében futnak, az előfizetők eszközeire csak a képük és a hangjuk jut el.

Forrás: Sony

Pontosabban eddig így működött a rendszer, azonban most az összes PlayStation 2 és majdnem minden PlayStation 4 játék esetében elérhetővé vált az offline üzemmód: már letölthetőek a játékok, akár netkapcsolat nélkül is futtathatóak.

Sejthetően a játékok helyi eszközön való futtatása csak azok számára érhető el, akik PlayStation 4 konzolról férnek hozzá a Now szolgáltatáshoz. Számítógépeken technikai okokból továbbra is csak az online streamelés jöhet szóba.

Ettől függetlenül egy mindenki számára hasznos fejlesztésről van szó: a játékosok netkapcsolat és laggolás nélkül játszhatnak a játékokkal, eközben pedig a Sony csökkentheti a PlayStation Now szerveroldali költségeit, hiszen a letöltött játékok futtatása nem a cég felhőjét terheli.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!