A héten jöhet a Facebook okoskijelzője

2018.09.25. 10:07

Eredetileg májusban kívánták leleplezni a Portalt.

A Cheddar exkluzív értesülései alapján valamikor a héten lehullhat a lepel a Facebook első háztartási okoskütyüjéről. Az információk szerint a Portal névre keresztelt eszköz okoskijelző lesz: egy Messengerre épülő kommunikációs eszköznek szánja a Facebook, elsősorban videohívások bonyolítására.

Forrás: AFP/Josh Edelson

Kétféle változat lehet a Portalból, a kisebbik kijelzővel szerelt változat 300 dollárba, míg a nagyobbik megjelenítővel ellátott modell 400 dollárba kerülhet. A források szerint több Facebook-fiók is hozzápárosítható az okoskijelzőhöz, a felhasználók között arcfelismeréssel képes váltogatni az eszköz, a biometrikus azonosításhoz természetesen előlapi kamerát fog használni.

A pletykák szerint a Portalt eredetileg a májusi F8 fejlesztői konferencián kívánta bemutatni a cég, azonban az adatvédelmi botrányai miatt végül a kiadásának elhalasztása mellett döntöttek az illetékesek.

Az elmúlt hónapokban két jelentős változtatást hajthattak végre az eszközön: egyrészt az arcfelismerési funkciója a felhő helyett a Portal beépített háttértárán tárolhatja a biometrikus azonosítási információkat, másrészt pedig letakarhatóvá válhatott az előlapi kamerája.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!