Gond van az iPhone XR gyártásával

Vágólapra másolva!
Az iPhone XR egyik gyártója nem bírja a tempót, ezért az Apple kénytelen volt beavatkozni.
Vágólapra másolva!

Hetekbe telik még, mire az első megrendelők a kezükben tarthatják az iPhone XR okostelefonjukat. A gyártók persze teljes kapacitással dolgoznak és készülnek az október 19-i (és október 26-i) startra.

Az Apple az iPhone XR készülékek döntő többségét a Foxconn és a Pegatron gyáraiban készítteti. Ez a két óriás a megrendelések 90 százalékát teljesíti. Az iPhone XR pedig az Apple aktuális felhozatalának legnépszerűbb modellje lehet a szakértők szerint.

Forrás: CNET

Kínai források szerint a megrendelések körülbelül 60 százaléka jutott a Foxconn gyárainak, 30 százaléka pedig a Pegatronnak. A nyomás egyre nagyobb a gyártókon, és a Pegatron a jelek szerint nem bírja a tempót. Az Apple emiatt kénytelen volt változtatni, és még több megrendelést átadni a Foxconn csapatának.

A Pegatron gyenge teljesítményének a hátterében állítólag az áll, hogy nem kapta meg időben az alkatrészeket. Éppen ezért az összeszerelés sem halad úgy, ahogy kellene. Nem ez az egyetlen gond: meglepő módon munkaerőhiány van a kínai gyárakban. Ez furcsán hangzik, de úgy tűnik, hogy az extrém munkakörülményeket egyre kevesebben vállalják, a Pegatron pedig nem fizeti meg eléggé a dolgozóinak a fáradozásait.