Megjelent a Vivaldi 2.0 böngésző

2018.09.26. 16:07

Egy kezdetek óta kért funkciót hozott az új főverzió.

Körülbelül két és fél évvel az első stabil verzió megjelenése után a Vivaldi készítői elérhetővé tették a haladó felhasználóknak szánt böngészőjük második főverzióját. A nagy verzióugrás ellenére a Vivaldi 2.0 nem hozott eget rengető újdonságokat, az egyetlen komoly újdonságát az adatszinkronizációs szolgáltatás jelenti.

Vivaldi 2.0Forrás: Origo

A szinkronizáció ugyanúgy működik, mint a riválisokban: a bekapcsolása után a böngésző folyamatosan menti a felhőbe a böngészési előzményekhez, a mentett bejelentkezési adatokhoz, a könyvjelzőkhöz, a beállításokhoz, a bővítményekhez, vagy éppen a jegyzetekhez hasonló információkat.

Így ha a felhasználónak például újra kell telepítenie a számítógépét, akkor a Vivaldi felrakása után csak újból be kell jelentkeznie a szinkronizációs szolgáltatásba, és pillanatokon belül olyan állapotba kerül a böngészője, mint ahogy legutóbb otthagyta.

Természetesen a szinkronizáció akkor is szuper hasznos, ha a felhasználó több számítógépen használja a böngészőt, a funkcióval összhangban maradnak a gépek között az adatai.

A Vivaldi 2.0 további újításai nem óriási jelentőségűek, inkább csak reszeléseknek nevezhetőek: a delta frissítési rendszernek köszönhetően csökkent a szoftverfrissítések letöltési mérete, plusz a felhasználói felület egyes részletei is jobban testre szabhatóak a beállítólapon.

Az érdeklődők a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthetik a böngésző telepítőkészletét.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!