Nem kell már sokat várni a GeForce RTX 2070-re

nvidia geforce rtx 2070 videokártya turing ray tracing
NVIDIA GeForce RTX 2070
Vágólapra másolva!
Kiderült a megjelenési dátuma, gondok vannak az RTX 2080 Ti elérhetőségével.
Vágólapra másolva!

Jó és rossz hírrel is szolgált a vastag pénztárcával rendelkező számítógépes játékosok számára az NVIDIA. Kezdjük a jó hírrel: ha minden jól megy, akkor október 17-én megkezdődik a 499 dollártól induló GeForce RTX 2070 videokártya forgalmazása. A belátható jövőben ez lehet a vállalat legolcsóbb, valós idejű sugárkövetésre (ray tracing) alkalmas videokártyája.

NVIDIA GeForce RTX 2070 Forrás: NVIDIA

Sajnos a független teljesítménytesztek csak egy nappal a termék kiadása előtt válnak majd elérhetővé, ráadásul egyelőre nem világos, hogy az RTX 2070 milyen teljesítményt nyújt majd a játékokban. Ettől függetlenül feltételezhető, hogy 2560×1440 pixeles felbontásban is képes lesz megbirkózni a legújabb játékokkal, futtathatóak lesznek rajta magas minőségi beállítások és 60 körüli képkockasebesség mellett.

A rossz hír, hogy a GeForce RTX 2080 Ti elérhetősége továbbra is rendkívül limitált, az előzetes ígérete ellenére az NVIDIA még az előrendelőknek sem feltétlenül képes mindenhol kiszállítani ezen a héten a videokártyájukat, noha a termék egy hét halasztás után ma vált volna általánosan elérhetővé a boltokban.

Egy német előrendelő a héten azt a tájékoztatást kapta az NVIDIA webshopjában, hogy a cég várhatóan csak október 5–9. között tudja majd átadni a futárnak az RTX 2080 Ti Founders Edition kártyáját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!