Jön az első 10 GB memóriával szerelt mobil

oppo find x android okostelefon
Oppo Find X
Vágólapra másolva!
Különleges kiadás készül az Oppo jelenlegi csúcsmobiljából.
Vágólapra másolva!

Kissé mintha kezdene lecsengeni az androidos mobilgyártók közti gigabájtháború, az elmúlt években mind a háttértár, mind pedig a rendszermemória tekintetében igyekeztek egymásra licitálni a cégek. A háttértár esetében persze érthető az igyekezet, hiszen egyetlen vásárló sem szeret az utolsó megabájtjainak a mikromenedzselésével foglalkozni, de a rendszermemória terén azért kissé átestek a ló túlsó oldalára.

Oppo Find X Forrás: Oppo

A jelenlegi csúcsmobilok java része 6 vagy 8 gigabájt memóriával rendelkezik, azaz nagyjából annyi RAM van bennük, mint egy átlagos laptopban vagy asztali számítógépben. Ez erős túlzásnak tűnik, bár valójában a felhasználói szokásoktól is nagyban függ, hogy mennyi memóriára van szükség: a „csúcskategóriás" grafikával megáldott játékokat futtatni kívánóknak nyilván elég sok kell, de például azok is könnyen kifuthatnak az átlagos mennyiségű memóriából,

akik a tényleges bezárásuk helyett mindig csak a háttérbe küldik a már nem használt appokat.

Úgy tűnik, hogy az elmúlt időszakban kissé csendes Oppo most szeretne újból világelsőséget felmutatni valamiben, így a vállalat Kínában hamarosan piacra dobja majd a világ első 10 GB rendszermemóriájával ellátott mobilját.

A kínai távközlési hatóságtól származó információk alapján a Find X csúcsmobiljának különleges kiadásában debütál majd a megoldás, az eszméletlen mennyiségű RAM mellé 256 GB háttértárat társítottak a mérnökök. Összehasonlítási alapul a Find X normál kiadásában 8 GB RAM található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!