Elérhető a YouTube minilejátszója

youtube
Kitűzhető az éppen lejátszott videó a böngésző sarkába
Vágólapra másolva!
Már a lejátszás megszakítása nélkül is böngészhető a videomegosztó.
Vágólapra másolva!

Ugyan hírünk írásáig nem érkezett hivatalos tájékoztatás a témában, azonban nagyon úgy tűnik, hogy univerzálisan elérhetővé vált a YouTube webes felületének egyik évek óta kért funkciója. A minilejátszó kép a képben üzemmóddal bővíti a portált: a megtekinteni kívánt videó kitűzhető a böngészőablak jobb alsó sarkába, ezt követően pedig nyugodtan böngészhetőek a YouTube különféle videókat felsoroló aloldalai, nem fog megszakadni az aktuális videó lejátszása.

Kitűzhető az éppen lejátszott videó a böngésző sarkába Forrás: Origo

A minilejátszó aktiválása pofonegyszerű, a megtekinteni kívánt mozgókép elindítása után a lejátszó minőségállítója mellett újonnan megjelent ikonra kell kattintani. A jelenlegi megoldás hátránya, hogy ha rákattintunk egy másik videóra, akkor automatikusan bezáródik a minilejátszó, így a böngészés közben

aránylag egyszerű véletlenül leállítani a lejátszást.

A normál lejátszóhoz való visszaváltáshoz csak duplán rá kell kattintani a minilejátszó felületére, mire a videó visszaugrik a megszokott helyére. Erre például akkor lehet szükség, ha teljes képernyőn néznénk tovább a videót, valamiért a minilejátszó felületén nincs teljes képernyőre váltás ikon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!