Böngészőbe viszi a big budget videojátékokat a Google

assassins creed odyssey videojáték
Assassin's Creed Odyssey
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a vállalat egy ideje híresztelt streamelő technológiája.
Vágólapra másolva!

Néhány hónappal ezelőtti pletykák alapján a Google erősen gondolkodik a videojátékiparba való betörésen, bár nem fejlesztőcégként, hanem szolgáltatóként. Két fejlesztés alatt álló termékéről csiripeltek a madarak: az egyik valamiféle dedikált játékkonzol, a másik pedig egy játékstreamelő szolgáltatás.

Assassin's Creed Odyssey Forrás: Ubisoft

Most egy technikai demó képében hivatalossá vált az utóbbi, bemutatkozott az egyelőre csak Project Stream névre hallgató technológiája. Klasszikus játékstreamelésről van szó: a játékok a Google felhőjében futnak, a gamerek pedig a Chrome böngészőn keresztül játszhatnak velük. A böngészőbe videoközvetítés formájában jut el a játékok képe és hangja, a Chrome pedig folyamatosan küldi a vezérlésükre használt eszközök (billentyűzet, egér, gamepad) jeleit a felhőbe.

Mint említettük, egyelőre csak az alapvető technológiát kívánja tesztelni a Google. Ennek keretében egy nyilvános próbaüzemet fog tartani most péntek és január közepe közt, a tesztelésre jelentkező kiválasztottak az Assassin's Creed Odyssey-vel játszhatnak majd teljesen ingyen a kérdéses időszakban.

Rossz hír, hogy csak legalább 17 éves, 25+ Mbps letöltési sebességű internettel rendelkező, egyesült államokbeli személyek jelentkezhetnek tesztelőknek.

Egyelőre nem világos, hogy a Google milyen formában kívánja általánosan elérhetővé tenni a játékstreamelő technológiáját, erről jó eséllyel csak jövőre kapunk majd érdemi tájékoztatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!