Adatvesztést okozhat a Windows 10 frissítése?

2018.10.05. 12:06

Kritikus hiba lapulhat az októberi óriásfrissítés telepítőjében.

Kedd éjszaka óta manuálisan telepíthető a Windows 10 October 2018 Update, így folyamatosan érkeznek a visszajelzések a korai adoptálóktól. Tegnap már írtunk két gyakori probléma kapcsán egy cikket, amelyből kiderül, hogy miként lehet akár 20+ GB helyet is felszabadítani a legújabb Windows 10-re való felfrissítés után, további mit kell tenniük azoknak, akik az Intel Audio Driver inkompatibilitása miatt nem tudják installálni azt.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Fizkes

Most úgy tűnik, hogy ezeknél masszívan súlyosabb gondot is tapasztalhatnak az October 2018 Update-et telepítők: folyamatosan emelkedik az olyan beszámolóknak száma, amelyek szerint a felfrissítési művelet után adatvesztéssel szembesültek a számítógépezők,

minden eltűnt a Dokumentumok, Képek, Videók és Zenék mappáikból.

Egyelőre nem világos, hogy mi okozza a problémát, a felhasználók mekkora táborát érinti a malőr, továbbá lehetőség van-e az adatok visszaállítására. Elképzelhető, hogy a telepítőprogram csak elfelejtette visszamozgatni az adatokat a kérdéses mappákba, de az egyik panaszos szerint véglegesen törlődhettek az állományok, 220 GB adata vált köddé.

Akármi is legyen a helyzet, a Windows 10 októberi óriásfrissítésének a telepítése előtt jobb ötlet minden felhasználói adatról biztonsági mentést készíteni egy külső háttértárra vagy felhőtárhelyre.

Az utóbbiak közül a MEGA adja a legtöbb helyet ingyen, a beregisztrálók 50 GB hellyel gazdálkodhatnak.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!