Már saját okoskijelzőt is kínál a Google

google home hub okoskijelző
Google Home Hub
Vágólapra másolva!
Emellett frissült a 35 dolláros Chromecast tévéokosító.
Vágólapra másolva!

Ma már két cikkben is foglalkoztunk a Google bejelentéseivel, ám a Pixel 3 okostelefonok és a Pixel Slate tablet mellett két kisebb jelentőségű eszközt is bemutatott kedd éjszaka a Google. Az érdekesebbik ezek közül Google Home Hub okoskijelző, ami többek közt a héten leleplezett Facebook Portalok riválisa lesz.

Google Home Hub Forrás: Google

A Home Hub lényegében a Google érintőkijelzővel kiegészített okoshangszórója, ami nem csak felolvasni tudja a kért információkat, hanem megmutatni is képes azokat. Emellett használhatóak róla a Google Fotókhoz, a Google Térképekhez, vagy éppen a YouTube-hoz hasonló szolgáltatások, továbbá egyszerűbben kezelhetőek vele a Spotifyhoz hasonló appok.

A Google okoskijelzőjének érdekessége, hogy a komplett konkurenciától eltérően nem lehetséges vele videocsevegni, szándékosan nem tettek bele webkamerát a mérnökök.

A Google részben azt szeretné, ha ennek köszönhetően akár a hálószobájukba is hajlandóak lennének betenni az okoskijelzőt a vásárlók. A 7 hüvelykes megjelenítővel szerelt termék csak 149 dollárba kerül majd, október 22-től kezdve elsőként az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, továbbá Ausztráliában lesz kapható.

A kettes számú érdekességet az új, harmadik generációs Google Chromecast jelenti. Erről egészen a múlt hétig semmit sem hallottunk, és akkor is úgy szivárgott ki, hogy az egyik Best Buy üzletben tévedésből kirakták a polcra.

Google Chromecast Forrás: Google

A HDMI kábellel a tévére dugható okosítókütyü ára maradt 35 dollár, és csak annyiban jobb az előző generációsnál, hogy képes Full HD felbontás mellett 60 képkocka / másodperces videót streamelni, továbbá szinkronban tudja tartani az eszközök közti zenelejátszást, mikor szimultán több Google Home okoshangszórón és Chromecaston keresztül bömböltetné valaki a kedvenc dalait a lakásban.

4K felbontású videókat viszont nem képes streamelni: aki erre a funkcióra vágyik, annak továbbra is a 2016-ban piacra dobott Chromecast Ultra modellt kell beszereznie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!