Fallout-lázban ég Nyugat-Virginia

bethesda fallout 76
Fallout 76
Vágólapra másolva!
Turisztikai fellendülésben reménykedik a videojáték miatt az állam.
Vágólapra másolva!

November közepén megjelenik a híres Fallout játékszéria legújabb epizódja, azonban a fanok egy részének nagy bánatára a Fallout 76 klasszikus single player élmény helyett egy online túlélőjáték lesz. A fejlesztő Bethesda szerint ettől függetlenül teljesen szólóban is lehet játszani vele, a többjátékos aspektusát pedig kooperatív játékra optimalizálták, azaz a gamereknek egymás gyilkolászása helyett együtt kellene kalandozniuk a Fallout 4 térképénél négyszer nagyobb játéktérben.

Fallout 76 Forrás: Bethesda Game Studios

A Fallout 76 világa az Egyesült Államok Nyugat-Virginia állama alapján lett mintázva, persze elnagyoltan és jelentős művészi szabadsággal. Első blikkre azt hinné az ember, hogy Nyugat-Virginia vezetői nem feltétlenül örülnek annak, hogy az egyébként gyönyörű államukat

egy totális nukleáris háború utáni, vadnyugati törvények alapján működő katasztrófaövezetként illusztrálják,

de a valóság ettől jelentősen eltér.

A játék bejelentése után röviddel már megérkeztek az első beszámolók, miszerint az állam turisztikai hivatala érdeklődik valamiféle lehetséges együttműködés iránt a Bethesdával, és sikerült is nyélbe ütnie némi keresztreklámozást.

A turisztikai hivatal abban reménykedik, hogy a Fallout 76 részben a benne lévő nevezetes épületek bejárható másolataival turistákat vonzhat Nyugat-Virginiába. Emellett Jim Justice kormányzó közölte, hogy nagyon elégedett a váratlan promóciós lehetőséggel, függetlenül attól, hogy a Fallout 76 „sajátos lencsén keresztül" prezentálja az államot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!