Megújult a macOS-re hasonlító Linux

2018.10.18. 08:07

Már tölthető az Elementary OS 5 stabil változata.

Rengeteg disztribúció közül választhatnak a Linuxra váltani kívánók, az elmúlt évek egyik legérdekesebb új megoldásának az Elementary OS bizonyult. A hosszan támogatott Ubuntura épülő oprációs rendszer egyedi fejlesztésű grafikus környezetet kínál, a Panteon névre keresztelt szoftver működés és kinézet tekintetében is hasonlít a macOS felületére.

Elementary OS 5Forrás: Elementary

Szerdán megjelent a Linux-disztribúció legújabb nagy kiadása. A Juno kódnevű Elementary OS 5 fejlesztése során a felhasználói élmény általános javítása, a produktivitási feladatok hatékonyságának a növelése, továbbá a Panteonhoz kapcsolódó egyedi kezelőfelületi elemek kibővítése jelentette a fő célokat. A disztribúció újításai iránt érdeklődők itt olvashatnak egy terjedelmes blogbejegyzést a rendszer és az egyedi alkalmazásainak összes említésre méltó újdonságáról.

Az Elementary OS 5 ingyenesen letölthető a projekt weboldaláról. Ehhez egy nullát kell beütni „Fizessen annyit, amennyit szeretne" szöveg utáni dobozba, majd a kék gombra kattintva adakozás nélkül is letölthetővé válik az ISO-képfájlos telepítőkészlete.

A macerából sejthetően a fejlesztők nagyon szeretnék, ha a felhasználók anyagilag hozzá tudnának járulni az operációs rendszer fejlesztéséhez. Akinek tényleg tetszik, annak érdemes utólag elgondolkodnia egy néhány dolláros adományon.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!