Fantasztikus újítást kapott a Chrome

google chrome 70 pip kép a képben
Mostantól netezés közben is lehet internetes videókat nézni Kép a képben módszerrel
Vágólapra másolva!
Viszont érthető, hogy a Google miért nem hívta fel rá a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Tegnap már megírtuk, hogy elérhetővé vált számítógépekre a Google Chrome 70, a böngésző több érdekes és hasznos újítást is hozott. Viszont csak jó néhány órával később értesültünk a legérdekesebb újdonságáról: a böngésző natívan képessé vált kép a kép üzemmódban megjeleníteni a lejátszott videókat.

Mostantól netezés közben is lehet internetes videókat nézni Kép a képben módszerrel Forrás: Origo

Az elmélet egyszerű. A videók lejátszása közben a jobb egérgombbal rá kell kattintani a mozgóképre, majd a megjelent menüben a Kép a képben opciót választva kiugrik egy kis popup felületre a videó. Ez a videolejátszó felület automatikusan ki lesz tűzve az operációs rendszer szintjén, azaz

a lejátszás közben nem csak böngészni lehet szabadon, de akár át is válthatunk egy másik program használatára, nem fog eltűnni.

Sajnos az is nyilvánvaló, hogy a Google miért nem harangozta be a funkciót: rendkívül nehézkes a használata. Sok esetben az internetes videókra jobbklikkelve egyszerűen nem jelenik meg az opció a menüben, máshol pedig trükközni kell a menüpont megjelenítéséhez.

Az utóbbira jó példa a YouTube: ha elő szeretnénk hozni a Chrome dedikált Kép a képben opcióját, akkor egymás után kétszer kell a jobb egérgombbal rákattintani az éppen lejátszott videóra.

A kellemetlenségek ellenére jó tudni a lehetőségről, nagyon hasznosnak és kényelmesnek bizonyulhat a netezés során, még ha nem is sikerül minden webhelyen működésre bírni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!