Jön az ujjlenyomat-olvasós Lexar pendrive

lexar jumpdrive fingerprint f35 ujjlenyomat-olvasó pendrive
Lexar JumpDrive Fingerprint F35
Vágólapra másolva!
Legfeljebb tíz ujjat képes felismerni a kütyü.
Vágólapra másolva!

A pendrive-ok esetében notóriusan nehéz és kényelmetlen garantálni az adatbiztonságot, pedig teljesen alapvető elvárás az eszközökkel szemben, hogy ne tudjon bárki hozzáférni a rajtuk lévő adatokhoz. Szerencsére a Lexar végre megoldotta a problémát: a JumpDrive Fingerprint F35 szériás meghajtóinak a tartalmához csak akkor férhet hozzá a birtoklója, ha képes feloldani az ujjlenyomatával.

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 Forrás: Lexar

Az eszközbe legfeljebb tíz ujjlenyomat menthető el, így a biztonság kedvéért a felhasználó több ujját is elmentheti benne, vagy éppen az elsődleges használója családtagoknak és munkatársaknak is lehetőséget biztosíthat a feloldására. A meghajtóra másolt adatok automatikusan titkosításra kerülnek, a megszokott AES-256 algoritmust használja a pendrive.

A Lexar szerint az USB 3.0 portos pendrive akár 150 MB/s szekvenciális átviteli sebességre is képes, azaz a különleges kialakításának nincs érdemi, negatív hatása a teljesítményére.

Nem árt tudni, hogy a pendrive ujjlenyomatok regisztrációjára kitalált szoftvere csak Windowson futtatható, de

a már beállított pendrive macOS és Linux rendszerű számítógépekkel is kompatibilis.

Sejthetően komoly felára van a beépített ujjlenyomat-olvasónak: a pendrive 32 gigás változata 33 dollárért, a 64 gigás 50 dollárért, a 128 gigás 90 dollárért, míg a 256 gigás 170 dollárért rendelhető elő az USA-ban. Ilyen sorrendben nettó 9 / 14 / 25 / 47 ezer forintokról beszélünk.

Nem világos, hogy a pendrive mikor válik elérhetővé az európai piacokon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!