Annyira azért nem tisztelik a privát szférát a Facebook okoskijelzői

facebook portal plus okoskijelző
Facebook Portal Plus
Vágólapra másolva!
Még szép, hogy kiszivattyúzza róluk az adatokat a vállalat.
Vágólapra másolva!

A Facebook Portal okoskijelzők bemutatásakor Mark Zuckerberg cége nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire nagyon érdekli a felhasználók magánszférájának a védelme. Példának okáért a kütyük webkamerái letakarhatóak, a webkameráik és a mikrofonjaik egy gombnyomásal fizikailag lecsatlakoztathatóak az alaplapjaikról, továbbá adatokat sem gyűjt a videohívásokra kitalált hardveren keresztül a vállalat.

Facebook Portal Plus Forrás: Facebook

Most hirtelen eszébe jutott valakinek a Facebooknál, hogy az utóbbi igazából egyáltalán nem igaz: az eredeti tájékoztatással ellentétben az eszközök mégis gyűjtik és továbbítják például a hívásnaplót és az egyéb appok használati statisztikáit, mindezeket pedig a Facebook felhasználja a hirdetések testre szabásához.

Ami viszont igaz a korábbi állításokból, hogy a Facebook nem rögzíti és elemzi magukat a videohívásokat.

Mindez egyáltalán nem meglepő, gyakorlatilag ugyanaz a típusú információgyűjtés történik a Portal eszközökön is, mint amit a mobilos vagy számítógépes Messenger videocsevegések során is el kell viselniük a felhasználóknak. Valójában pont a Facebook eredeti álláspontja volt a furcsa, hiszen nem volt érthető, hogy miért mondana le a kérdéses típusú információkról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!