Itt a STALKER 2 első kedvcsinálója

2018.10.18. 14:07

A tervek szerint 2021-ben jelenhet meg a várva várt játék.

Atombombát dobott idén májusban az ukrán GSC Game World játékfejlesztő cég tulajdonosa, bejelentette a rejtélyes körülmények között elkaszált STALKER 2 felélesztését. Nem véletlen volt a bejelentés időzítése, Szergej Grigorovics a júniusi E3 2018 játékkonferencián kívánt kiadót találni a játéknak.

STALKER 2Forrás: GSC Game World

Sajnos nem világos, hogy mennyire járt sikerrel, de mindenesetre most kaptunk egy bő két perces trailert a játékhoz. Túlságosan sok nem derül ki belőle, de arra mindenképp következtetni enged, hogy nagyon korai stádiumában járhat a fejlesztés. Az sem világos, hogy a játék motorjával lett-e renderelve a videó, vagy valamilyen külső szoftvert használtak-e a trailer készítői.

A jelenleg elérhető információk alapján a STALKER 2 nem mostanában fog megjelenni, 2021-ben szeretné elérhetővé tenni a GSC. Izgalmas kérdés a rajongók számára, hogy vajon az eredetileg tervezett STALKER 2 jelenti-e a fejlesztésének kiindulási alapját, vagy teljesen nulláról rebootolják a játékot.

Nem lepődnénk meg, ha az előbbi történne, valószínűleg rengeteg már elkészült anyagot lehetne így megmenteni, még ha modernizálni is kellene azokat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!