A HTC bejelenette a szuperbiztonságos, blockchain alapú okostelefonját

htc, exodus, blockchain, blokklánc, biztonság, bitcoin
Vágólapra másolva!
A HTC bejelentette az Exodus 1 early access időszakának kezdetét. A vállalat elsőblockchain alapú telefonját a www.htcexodus.com weboldalon keresztül lehet megvásárolni, a szállítás pedig decemberben várható.
Vágólapra másolva!

Az Exodus 1 a HTC top készülékeitől megszokott teljesítménnyel és magas minőségű kialakítással bír, mindeztblockchain alapú technológiával és a szükséges szoftveres támogatással ötvözi. Ezzel olyan felhasználói élményt szeretne nyújtani a vállalat, ami lépést tart az új kor követelményeivel. Az új mobil az Android operációs rendszerrel szemben is védettséget élvező secure enclave egységgel együtt érkezik. Ez a rész őrzi majd a kulcsokat a felhasználó kriptoértékeihez – valuták vagy nem helyettesíthető tokenek – vagy a közeljövőben akár minden digitális adatához.

A HTC kifejlesztett egy egyedi, egyszerű és biztonságos Social Key Recovery módszert a kulcsok visszaállítására, ha a felhasználó elhagyná a telefonját vagy elfelejtené a kulcsait.

A módszer alapján látszik, hogy a HTC semmilyen fázisban nem tárolja a kulcsokat, így a tulajdon mindig a felhasználónál marad. A felhasználó csupán megjelöl néhány megbízható ismerőst, akiknek le kell tölteniük a kulcskezelő alkalmazást. A felhasználó seed adatai így megoszlanak egy titkosított algoritmus segítségével, és továbbításra kerülnek a kiválasztott ismerősöknek. Így a kulcs szükség esetén újra hozzáférhetővé válik.

Forrás: Origo

Tekintettel arra, hogy az Exodus készülék korai verziójáról van szó, a HTC a világ minden részéről várja a kódfejtőket és a fejlesztőket, hogy csatlakozzanak az Exodus közösségéhez, és részesei legyenek a biztonságos rendszer tökéletesítésének. Az early access időszak alatt a HTC nagy hangsúlyt helyez a közösségtől érkező visszajelzésekre és hozzájárulásokra, hogy azok segítségével is fejlessze a virtuális pénztárcát, mindezt a "HTC Exodus (official)" Telegram csatornán keresztül.

A technológia további megerősítése érdekében a HTC hamarosan hozzáférhetővé teszi az API-kat, így más fejlesztők is használhatják az Exodus 1 hardverét az adatok megóvásához és a tranzakciók aláírásához. A Zion kulcskezelésű API és SDK elérhető lesz azoknak, akik hasonló módon biztonságos és megbízható alapokra helyezve szeretnék építeni a blokklánc alapú ökoszisztémát.

A telefon ára 0.15 BTC, tehát Bitcoin lesz!

Az Exodus 1 early access formában hozzáférhető a weboldalon keresztül, és 34 országban lesz elérhető, köztük az Egyesült Államokban, Tajvanon, Hongkongban, Szingapúrban, Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Norvégiában és más európai országokban. További információ az elérhetőségről a weboldalon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!