469 millióra perli a reklámarcát a Samsung

ksenia sobchak apple iphone x samsung per
Sokba kerülhet Ksenia Sobchaknak, hogy Samsung Galaxy helyett Apple iPhone-t használt egy tévéinterjú során
Vágólapra másolva!
Újabb szerződtetett hírességet kaptak iPhone-használaton.
Vágólapra másolva!

A híresek és gazdagok kedvenc okostelefonja a két évnél nem régebbi Apple iPhone. A problémával már egy évtizede küzdenek a rivális mobilgyártók, általában hírességeket szerződtetnek a csúcskategóriás okostelefonjaik népszerűsítésére. Egyes esetekben a közismert személyeknek nem csak mosolyogniuk kell egyes sajtóeseményeken, de kapnak egy telefont is a gyártótól, a szerződésük szerint egy bizonyos ideig nyilvánosan nem használhatnak más készüléket.

Sokba kerülhet Ksenia Sobchaknak, hogy Samsung Galaxy helyett Apple iPhone-t használt egy tévéinterjú során Forrás: CEN/echo.msk.ru

Az androidos telefongyártók nagy bosszúságára a leszerződtetett hírességek rendszeresen és gyorsan megszegik ezeket a szerződéseket: pillanatok alatt lebuknak azzal, hogy valójában továbbra is az iPhone-jaikat használják. A legutóbbi nagy hírverést kapott eset áprilisban történt, mikor a Wonder Woman főszerepét játszott Gal Gadot az iPhone-járól twittelte ki, hogy mennyire örül az új Huawei Mate 10 Pro mobiljának.

A pénzügyi részletek titkosak, de a társaihoz hasonlóan valószínűleg Gadot is egy vagyont kapott az androidos telefon népszerűsítéséért.

Úgy tűnik, hogy a Samsungnak most lett elege a szerződéseket semmibe vevő hírességekből, és példát kíván statuálni: 108 millió rubelre, azaz olyan 469 millió forintra perli szerződésszegésért az oroszországi márkakövetének leszerződtetett Ksenia Sobchakot.

Könnyen elképzelhető, hogy ez jóval nagyobb összeg annál, mint amit a márkareklámozós hakniért kapott.

A valóságshow-kban műsorvezetőként funkcionáló, de az orosz Paris Hiltonként is emlegetett Sobchak azzal bosszantotta fel a Samsungot, hogy egy tévés interjúban Apple iPhone X mobilt használt a kötelező Galaxy helyett. Ugyan Sobchak megpróbálta egy papírral eltakarni a készüléket, de ez nem teljesen sikerült, röviddel később már az incidensen csámcsogott az orosz közösségi média.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!