Használhatóvá válik a Windows 10 keresője

windows 10 kereső
A Windows 10 keresője jelenleg nem az egész háttértáron, csak a felhasználói fiókhoz kapcsolódó mappákban keres
Vágólapra másolva!
Az egész háttértáron képes lesz kutatni a Start menü.
Vágólapra másolva!

A számítógépezők egy részének valószínűleg már feltűnt, hogy a Windows 10 Start menüjének a keresője csak néhány mappában kutat a fájlok után. Egész pontosan az olyan fájlokat képes előkotorni, amelyek az éppen használt felhasználói fiók valamelyik dedikált mappájában találhatóak, például az Asztal, a Dokumentumok, vagy éppen a Képek könyvtárban. Ha mondjuk létrehozunk egy mappát a C: meghajtó gyökérkönyvtárában, és oda mentjük a szöveges állományainkat, akkor azok nem fognak megjelenni a Start menü keresőjében.

A Windows 10 keresője jelenleg nem az egész háttértáron, csak a felhasználói fiókhoz kapcsolódó mappákban keres Forrás: Origo

Mindez érdekes annak fényében, hogy a Windows a gyors keresés érdekében már az ősidők óta beindexeli a számítógép komplett háttértárának a tartalmát. A Microsoft feltehetően azért döntött a Start menü keresőjének a limitálása mellett, hogy gyorsabb és felhasználóbarátabb legyen, elvégre a többség a Dokumentumokhoz és a Képekhez hasonló mappákban tárolja az állományait.

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 várhatóan jövő áprilisban érkező óriásfrissítésétől kezdve megváltoztatható lesz ez a viselkedés: a Gépház alkalmazásban a felhasználók beállíthatják majd, hogy a Start menü keresője ne csak az eddigi mappákban, de a PC-n lévő összes állomány között kutasson.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!