Bosszantó funkciótól búcsúzik az Android

Android Go, Android, okostelefon, olcsó
Belépő szintű telefonnak Android Go a barátja.
Vágólapra másolva!
Visszaéltek a mobilokra értesítéseket küldő jeladókkal.
Vágólapra másolva!

Érdekes innovációval állt elő még 2013-ban az Apple: lehetővé tette, hogy az üzletek, a hivatalok és egyéb nyilvános helyek rövid hatótávolságú jeladók segítségével üzeneteket küldjenek ki a közelben lévő iPhone-okra. Az iBeacon jeladó jó ötletnek tűnt, hiszen a segítségével közérdekű vagy hasznos információk juttathatóak el automatizált módon a járókelők telefonjaira. Kevesek nagy meglepetésére 2016-ban a Google lemásolta a koncepciót, hogy az androidos mobilokon is rendelkezésre álljanak ezek az értesítések.

Forrás: Origo

Sajnos nem minden jónak tűnő ötlet sül el jól: a Google a héten közölte, hogy december 6-tól lekapcsolja a Nearby Notifications funkciót, a kérdéses naptól varázsütésre az összes mobil befejezi a jeladókról küldött üzenetek fogadását. Az üzenetek kijelzése manuálisan egyébként eddig is kikapcsolható volt.

A Google indoklása szerint a Nearby Notification egyszerűen nem vált be, a jeladók üzemeltetői ugyanis visszaéltek a funkcionalitással,

gyakorlatilag szétspammelték a mobilozókat.

A problémát az elmúlt két évben több módon is próbálta orvosolni a Google, de nem tudott mit kezdeni a bosszantó és tolakodó hirdetőkkel, így inkább a szolgáltatás teljes leállítása mellett döntött.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!