Novemberben adhatják ki újból a friss Windows 10-et

2018.10.29. 10:07

A Microsoft megerősítette a második adatvesztéses hiba létezését.

Az áprilisi első után a Windows 10 idei második óriásfrissítése sem sikerült hibátlanra: a telepítőprogramja rendkívül ritka esetekben súlyos adatvesztést okozhatott, így a Microsoft pár nappal az október eleji kiadása után visszavonta a Windows 10 October 2018 Update-et.

Windows 10 October 2018 UpdateForrás: Microsoft

Ha ez nem lenne elég, akkor pár napja kiderült, hogy a legújabb Windows 10 beépített ZIP-tömörítőjével is baj van: ha valaki fájlokat próbál kimásolni vagy kimozgatni az archívumokból, de már találhatóak ugyanolyan nevű fájlok a célmappában, akkor kiszámíthatatlan a kitömörítés eredménye.

Néha nem történik semmi, néha kérdés nélkül felülíródnak a mappában már meglévő fájlok, néha pedig kérdés nélkül megtartja azokat a Windows.

A legutóbbi beszámolónk óta két fejlemény is történt az ügyben: egyrészt a Microsoft megerősítette a probléma létezését, másrészt pedig megígérte, hogy november hónapban javítani fogja. Kritikus jellegű hibáról van szó, így nem tartjuk valószínűnek, hogy a javítása nélkül a cég kiadná másodjára a Windows 10 October 2018 Update-et, azaz

valószínűleg novemberre csúszott a legújabb Windows 10 második elérhetővé tétele.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!