Működik az Apple Watch esésérzékelője

apple watch series 4 okosóra
Apple Watch Series 4
Vágólapra másolva!
Végül a mentők hívása nélkül jutott el a kórházba egy férfi.
Vágólapra másolva!

Az ősszel bemutatott Apple Watch Series 4 okosóra legnagyobb egészségügyi újítása egyértelműen a beépített EKG, bár sajnos ez a funkció egyelőre nem érhető el az Egyesült Államokon kívül, hiszen hatósági jóváhagyás szükséges az aktiválásához. Szerencsére egy másik újítás univerzálisan a vásárlók rendelkezésére áll, ez pedig az elesésfigyelő.

Apple Watch Series 4 Forrás: Apple

A funkció egyszerűen működik: amennyiben az Apple Watch a viselője hirtelen elesését érzékeli a beépített szenzoraival, akkor felajánlja a segélyhívás indításának a lehetőségét. Az újítás lehetővé teszi, hogy az esés következtében komolyan megsérült személyek gyorsan segítséget kérhessenek, nem muszáj ehhez valahogy a kezeikbe venniük a mobiljaikat.

Egyes esetekben nem biztos, hogy a bajba került személyek képesek elérni és használni a telefonjaikat.

A svéd AftonBladet (via PhoneArena) beszámolója alapján a napokban jól vizsgázott az Apple Watch esésérzékelője: a 34 éves Gustavo Rodriguez épp konyhában főzött, mikor éles fájdalom hasított a hátába, majd lényegében összeesett a sütő előtt. Az okosóra felajánlotta neki a segélyhívás indítását, ám a férfi inkább a közelben élő anyósát csörgette fel, aki bevitte a legközelebbi kórházba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!