Videón az első kettéhajtható mobil

rouyu flexpai okostelefon
Rouyu FlexPai
Vágólapra másolva!
Egy totális ismeretlen kínai cég rukkolt elő a modellel.
Vágólapra másolva!

Néhány héten belül a Samsung leleplezheti a kijelző közepe mentén kettéhajtható okostelefonját, ám pusztán az elsőség kedvéért a kínai Rouyu Technology most váratlanul bemutatta a saját FlexPai nevű megoldását. Ez még semmi: a cég azt állítja, hogy Kínában még a mai napon piacra is kerül a készülék, átszámítva olyan nettó 370 ezer forintért.

Rouyu FlexPai Forrás: Weibo

Az állítólagos piacra dobása ellenére a lenti videókon jól látszik, hogy a FlexPai közel sincs késznek titulálható állapotban, inkább csak működőképes prototípusnak tűnik, így a Rouyu komoly szívességet tenne magának, ha mégsem tenné a jelen állapotában elérhetővé a készüléket.

A FlexPai széthajtott állapotában 7,6 mm vastag, de összehajtva valamennyivel vastagabb 15,2 milliméternél, hiszen nem simul össze a két lapja. A gyártó szerint olyan 200 ezer alkalommal hajtható össze az eszköz, mielőtt csúnyán kilazulna a zsanérja.

A mobil további érdekessége, hogy a még bejelentetlen Qualcomm Snapdragon 8150 lapkakészlet dolgozik benne, ami a jelenlegi Snapdragon 845 utódja, ez a rendszerlapka fogja hajtani a 2019-es csúcsmobilok javát. A telefon alap változatába 6 GB memória és 128 GB háttértár került, de 8+256 GB és 8+512 GB kiadásokban is elérhető lesz a FlexPai.

Az új Snapdragon használata miatt is valószínű, hogy gyakorlatilag hazudik a telefon mai piacra dobásáról a gyártó.

A kisebbik gond, hogy az új Snapdragon még nem érhető el komolyabb mennyiségben. A nagyobbik probléma, hogy a chiptervező cég alaposan sejhajon billentené a Rouyut, ha a bejelentetlen, jelenleg üzleti titoknak minősülő lapkakészletével szerelt mobilt dobna piacra.

A cég megsértené azt a titoktartási szerződést, amit muszáj volt elfogadnia, hogy egyáltalán mérnöki mintapéldányokat kaphasson a Snapdragon 8150-ből.

A gyártó további homlokráncolást kiváltó állítása, hogy a telefonban lévő, ismeretlen kapacitású akku egy óra alatt nulláról 80 százalékra tölthető a Ro-Charge gyorstöltési eljárással.

A Rouyu FlexPai további ismert tulajdonságai, hogy a kamerarendszere 16+20 megapixeles szenzorokból áll (az egyik szenzor elé telefotós lencse került), továbbá Water OS szoftvert futtat, ami egy módosított Android.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!