Nagy változtatásokat ígér a Google a szexuális zaklatások kezelésében

2018.11.08. 23:38

Sundar Pichai vezérigazgató körlevelet küldött a vállalat dolgozóinak vasárnap. Eszerint átfogó változtatásokat ígér a Google a szexuális zaklatások kezelésének terén a vállalatnál, miután kiderült, hogy a cég busás jutalommal bocsátotta útjára egyik korábbi vezető beosztású dolgozóját, akiről kiderült, hogy nőket zaklatott a munkahelyén.

„Elismerjük, hogy a múltban nem mindent oldottunk meg jól, és ezt őszintén sajnáljuk. Világos, hogy változtatnunk kell" - írta Pichai a Google dolgozóinak. Az e-mail tanúsága szerint a vállalat vezetői meghallgatták a cég érintett dolgozóit, és "meghatották" őket azok a történetek, melyeket hallottak.

Pichai nagyobb átláthatóságot, több támogatást és gondoskodást ígért a zaklatási ügyek érintettjeinek.

A vezérigazgató alaposabb vizsgálatot ígért az ilyen ügyekben, valamint azt ígérte, könnyebbé teszik a zaklatások vállalaton belüli jelentését, és tanácsadással segítik azokat, akik ilyet jelentenek a cégnél. Eddig a cég azt is elvárta, hogy aki szexuális zaklatást jelent, az forduljon is emiatt bírósághoz, de ez a továbbiakban nem lesz kötelező.

Forrás: AFP/Josh Edelson

A The New York Times című amerikai lap számolt be arról két héttel ezelőtt, hogy a Google 2014-ben nagy méltatások közepette, 90 millió dolláros juttatással vált meg Andy Rubintól, az Android mobil operációs rendszer létrehozójától, miközben valójában szexuális visszaélések miatt kellett távoznia a cégtől. Ő következetesen tagadja, hogy bárkit is zaklatott volna. A hírre a Google több ezer dolgozója munkabeszüntetéssel tiltakozott.