Frissült a PlayStation 4 Pro hardvere

playstation 4 pro PlayStation 4 Pro
playstation 4 pro 2017.02.22.
Vágólapra másolva!
Egy gyakori vásárlói panaszt orvosolt csendben a Sony.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen hosszúra nyúlt a játékkonzolok életciklusa, így megszokottá vált, hogy a gyártók az évek során több frissített hardveres változatot is kiadnak belőlük. Ezek funkcionalitásra tipikusan azonosak az eredetileg piacra dobott egységekkel, azonban valamilyen szempontból előrelépést jelentenek, például kisebb helyet foglalhatnak, kevesebb hőt termelhetnek. A jelenlegi konzolgeneráció eltér ilyen szempontból, korábban nem volt rá példa, hogy a gyártók az életciklusuk felénél számottevően erősebb hardverrel szerelt verziókat adjanak ki a termékeikből.

Sony PlayStation 4 Pro Fotó: Polyák Attila - Origo

A klasszikus hardverrevíziókat általában bejelentik a gyártók, azonban most a Digital Foundry rámutatott, hogy a Sony csendben új változatot dobott piacra a PlayStation 4 Pro konzolból. Nem tudni, hogy mikortól kezdve terjeszti a cég az eddigi modell helyett, de a Red Dead Redemption 2 játékot tartalmazó konzolcsomagba már a legújabb hardver került.

Eltérő áramcsatlakozót kapott a legújabb PlayStation 4 Pro modell (felül a régi, alul az új) Forrás: Digital Foundry

Első pillantásra a megújult PlayStation 4 Pro (CUH-7200) ugyanúgy néz ki, mint az eredeti PS4 Pro, csupán a hátlapját megvizsgálva tűnhet fel egy érdemi különbség: az asztali PC-k esetében is megszokott áramcsatlakozót egy vékonyabb csatlakozóra cserélték a mérnökök.

Ennek nincs gyakorlati jelentősége, de vásárláskor megkönnyítheti a modell felismerését.

Az új modell nagy újítása a zajszint terén keresendő. A Digital Foundry mérései szerint a legelső CUH-7000 jelzésű PS4 Pro teljes terhelés alatt akár 50 decibel zajt is kibocsájthat, ami nagyon zavaró lehet, azonban a konzol első hardveres frissítésekor (CUH-7100) ezt sikerült 47 decibelre redukálniuk a tervezőknek.

A legújabb modell megvizsgálásakor viszont már csak 44 dB zajszintet mértek, azaz a CUH-7200 az eddigi leghalkabb PlayStation 4 Pro.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!