Tarhálásvédelmet kap a Chrome

google chrome
Figyelmeztetni fog a mobilszámlákat rosszindulatúan megterhelni próbáló, ismert weblapokra a Chrome
Vágólapra másolva!
Figyelmeztetni fog a mobilszámlát terhelő webhelyekre.
Vágólapra másolva!

Pár napja kiderült, hogy a decemberben érkező Google Chrome 71-től kezdve a böngésző beépített reklámblokkolója az eddiginél határozottabban fog lecsapni a rosszindulatú hirdetéseket megjelenítő webhelyekre, konkrétan a rendszerértesítéseknek tűnő reklámok megjelenítéséért fogja büntetni a gyanús portálok üzemeltetőit.

Figyelmeztetni fog a mobilszámlákat rosszindulatúan megterhelni próbáló, ismert weblapokra a Chrome Forrás: Google

Ezzel nem fújt ki a decemberi frissítés biztonsági újításainak a köre: a Chrome egy feltűnő értesítéssel megpróbálja majd felhívni a netezők figyelmét az olyan szolgáltatásokra, amelyek nem teszik tökéletesen nyilvánvalóvá a látogatóik számára, hogy

a mobilszámuk bekérése után meg fogják terhelni a telefonszámlájukat.

Természetesen az is főbenjáró bűnnek minősül, ha a számla terhelésére ugyan felhívják a figyelmet, de nem azonnal átlátható, hogy milyen gyakran és mennyivel kívánják megrövidíteni a látogatókat.

A Google szerint a böngészőjét használók milliói tévednek minden hónapban az ilyen legombolásokban utazó webhelyekre.

Nem teljesen világos, hogy a színfalak mögött hogyan működik a rendszer, de a jelek szerint a Chrome reklámblokkolójához hasonlóan egy szerveroldalon tárolt feketelistára kerülnek fel a pénzlehúzós webhelyek.

A mobilszámla megterhelésére képes és készülő portálok betöltésekor egy figyelmeztető üzenetet jelenít majd meg a Chrome. Természetesen a böngésző mobilos és az asztali változata is megkapja a funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!