Ingyenes emulátort használ a PlayStation Classic

Playstation Classic, teszt
Vágólapra másolva!
Racionális választás, nincs értelme újból feltalálni a kereket.
Vágólapra másolva!

A napokban piacra került a Sony első hivatalos retro játékkonzolja, a Nintendo (S)NES Classic Edition mintájára készült PlayStation Classic. A kütyüt a napokban mi is leteszteltük, és nagyon meg voltunk vele elégedve, bár sajnos a vásárlóknak meg kell elégedniük az előtelepített játékaival, nem futtathatóak vele az eredeti konzolra CD-n kiadott címek.

Forrás: Origo

Az utóbbi fő oka, hogy a PlayStation Classic belsejében egy modern miniszámítógép található, amelynek semmi köze sincs az eredeti konzol hardveréhez,

emulációval futtatja a játékokat.

Most kiderült, hogy a Nintendo retró konzoljaitól eltérően a gépen nem egy házon belül készített emulátor fut, hanem a bárki által szabadon letölthető PCSX Reloaded egy specializált kiadása, a PCSX ReARMed.

A PCSX egy ingyenes és nyílt forráskódú PlayStation-emulátor, a segítségével szinte bármely asztali PC, notebook, vagy éppen a PlayStation Classicban is használt egy áramköri lapos minigép rögtönzött PlayStationné alakítható.

Teljesen érthető, hogy a Sony inkább a PCSX használata mellett döntött a saját emulátor fejlesztése helyett, semmi értelme sem lett volna újból feltalálni a kereket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!