Okossokkolót dob piacra az Axon

axon taser pulse plus sokkoló
Taser Pulse+
Vágólapra másolva!
Az új Taser azonnal segítséget kérhet a mobilappján keresztül az elsütésekor.
Vágólapra másolva!

Számos különféle nem halálos önvédelmi eszköz közül választhatnak a biztonságukat féltők, bár országonként erősen eltér, hogy mit lehet megvásárolni, továbbá ezek közül mit és hogyan tarthatnak maguknál a közterületeken. Az önvédelmi eszközök királyának tartott sokkoló például hazánkban ugyan legálisan megvásárolható, de gyakorlatilag haszontalan, hiszen csak biztonságosan elcsomagolva mozgatható.

Taser Pulse+ Forrás: Axon

Nem mindenhol van ez így, az Egyesült Államokban például használhatóak elektromos sokkolók, az egykoron Tasernek hívott, de egy ideje Axonnak nevezett vállalat is árul jó néhány kifejezetten fogyasztóknak szánt darabot. Most új modellel bővült a kínálata, a Taser Pulse+ nagy érdekessége, hogy az elsütésekor

képes automatikusan segítséget kérni a Bluetooth-on hozzápárosított okostelefonnal.

Ehhez a Noonlight nevű appot kell telepíteni a telefonra. A Taser az elsütéskor a Noonlight ügyfélszolgálatát riasztja, ami pedig továbbítja a riasztást a 911-nek. Az app lehetőséget biztosít a segélyhívó operátorával való kommunikációra is.

A szolgáltatás GPS-koordinátákat ad át a rendőrségnek, ami rendkívül hasznos lehet a feldúlt, ismeretlen környékén lévő, vagy valamilyen okból nehezen behatárolható helyen lévők számára.

A Taser Pulse+ sejthetően nem olcsó, 449 dollárért vált előrendelhetővé. A hatótávolsága 4,5 méter, az élesítésekor automatikusan bekapcsoló lézeres-elemlámpás irányzék segít a célzásban.

A támadó kedvét 50 ezer voltos áramütéssel veszi el bűnözéstől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!