Az alsó szenzorszigetbe is egy fontos szenzor került.

Ugyan pár éven belül eltűnhetnek a mobilokról a klasszikus szenzorszigetek, ám addig is van némi mozgástér az innovációra a notchok piacán. A Sharp bemutatta a világ első dupla szenzorszigetes okostelefonját, a kizárólag Japánban elérhetővé váló Aquos R2 Compact kijelzőjének mindkét rövidebbik oldalába beékelődött egy-egy notch.

Sharp Aquos R2 CompactForrás: Sharp

Szerencsére értelmes funkciót is sikerült találni mindkettőnek, azaz nem pusztán a világelsőség miatt döntöttek a dupla szenzorsziget mellett a tervezők: a felső az előlapi kamerát tartalmazza, az alsó pedig az ujjlenyomat-olvasónak ad otthont. Persze jó kérdés, hogy miért az előlapra került a biometrikus érzékelő, az androidos mobilos esetében mostanra megszokottá vált hátlapi elhelyezés kényelmesebb használatot biztosít.

A Sharp új mobilja nem csak a dupla notch miatt érdekes, egy mára szokatlanul apró méretű csúcsmobilról van szó. Az IGZO érintőkijelzője 5,2 hüvelykes és 2280×1080 pixeles, támogatja a HDR10 és a Dolby Vision szabványokat, ráadásul akár 120 hertzes képfrissítési sebességre is képes.

A telefon hátlapi kamerája 22 megapixeles, a meghajtásáról pedig a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet gondoskodik, 4 GB memória és 64 GB bővíthető háttértár mellett. A

gyárilag Android 9 Pie rendszerrel érkező

Sharp Aquos R2 Compactba 2500 milliamperes akku került, ami kissé szokatlan a kategóriájában. Nem ártott volna bele egy 3000+ mAh körüli telep az egész napos üzemidő kényelmes biztosításához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!