Lehalt a Messenger

Messenger, hiba
Vágólapra másolva!
Közel 20 percen át nem működött a Facebook üzenetküldő szolgáltatása, a Messenger. A Downdetector.com oldalon másodpercek alatt rengeteg, több ezer bejelentkezés érkezett, leginkább Európából, de más kontinensen is baj volt a szolgáltatással. Frissítés! Azóta a szolgáltatás újra üzemel a legtöbb helyen.
Vágólapra másolva!

Világszerte akadozott a Messenger chatprogram. Több országból is ugyanarról a problémáról számoltak be, azaz nem lehetett üzenetet küldeni.

A hiba számítógépen és mobilon egyaránt egyik pillanatról a másikra bekövetkezett, az üzenetek nem mentek át, sőt a korábbi beszélgetések sem jelentek meg.

Frissítés! Azóta a Messenger újra üzemel.

Magyarországon ilyen képernyőképet lehetett látni 15-20 percig:

Messenger hiba Forrás: Origo

A hiba leginkább Európát érintette, ahogy a lenti hőtérkép is mutatja.

Magyarországon is elszállt a Messenger Forrás: Origo

Az oldalra gyakorlatilag több ezer jelentés érkezett pillanatok alatt, ezt a Forbes is megírta.

A hibát több forrás is megerősítette, Twitteren is ömlöttek az értesítések, Európa mellett az Egyesült Államok nyugati partvidéke a leginkább érintett.

Érdekesség, hogy ez a hiba azután történt, hogy egy napja érhető el a frissítés, amelynek segítségével törölni lehet az el nem olvasott üzeneteket 10 percig.

Ez már a negyedik komolyabb leállás szeptember óta.

Elvileg ezt a funkciót (az üzenetek 10 perces törlési lehetőségét) most deaktiválták, egyelőre marad Mark Zuckerberg kiváltásága.

Amint kiderül, hogy mi a hiba oka, frissítjük cikkünket.