Ingyen filmeket kínál a YouTube

Rocky II, Sylvester Stallone
Rocky II 1980 Real Sylvester Stallone Sylvester Stallone. Collection Christophel / Rnb © United Artists
Vágólapra másolva!
A Terminátor és a Rocky-sorozat is streamelhető róla.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg mindenki találkozott már ingyen megtekinthető mozifilmekkel a YouTube-on, azonban ezek többségét gyorsan törli a videomegosztó, hiszen az efféle tartalmakat tipikusan jogtulajdonosi engedély nélkül töltik fel rá a felhasználók, magyarán kalóz filmekről van szó. A jó hír az, hogy a filmeket általában olcsón meg lehet vásárolni vagy ki lehet kölcsönözni a Play Áruházból, a címeikre rákeresve meg is jelenik erről egy értesítés a YouTube felületén.

Rocky II Forrás: Collection Christophel/United Artists

Októberben nagy csendben elkezdett megváltozni a helyzet, az AdAge beszámolója szerint egyes régi mozik teljesen ingyen és legálisan megtekinthetővé váltak a YouTube-on, a jogtulajok reklámokon keresztül kívánnak bevételt szeretni a filmekből. Jelenleg olyan száz film érhető el a YouTube-on, például az első Terminátor, a Rocky I-V, a Négy esküvő és egy temetés, a Doktor Szöszi.

A rossz hír, hogy minden bizonnyal jogi okokból kizárólag az Egyesült Államok területén érhetőek el ingyen a filmek, és nem tudni, hogy ez mikor fog megváltozni.

A földrajzi korlátozás VPN-szolgáltatással feltehetően kikerülhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!