[Frissítve #2] Zseniális trükkre képes az iOS 12

apple iphone xs okostelefon eső smartphone rain
Aranyvasárnap is legyen kéznél az esernyő (Illusztráció).
Vágólapra másolva!
Egyszerűvé és pontossá vált a megírt szövegekben való navigálás.
Vágólapra másolva!

Az Apple kompatibilis okoseszközeire már két hónapja telepíthető az iOS 12, azonban az egyik legjobb hétköznapi újítása valószínűleg sok felhasználót meg fog lepni, valamilyen oknál fogva egészen eddig nem kapott nagy hírverést. Az újdonság a virtuális billentyűzetben bújik meg, minden eddiginél gyorsabb és pontosabb navigációt tesz lehetővé a szövegdobozokban.

A trükk egyszerű: ha valamiért átvinnénk az aktuális helyéről valahova máshova a szövegíró kurzort, akkor nyomjuk le hosszan a szóköz billentyűt, majd a gombfeliratok eltűnése után húzással a kívánt helyre vihetjük a kurzort.

Ebben a módban az érintőkijelző gyakorlatilag egy tapipaddá válik, egér üzemmódba kapcsol.

Frissítés: egyik Olvasónk felhívta rá a figyelmünket, hogy a funkció bármely gombot hosszan lenyomva aktiválható, köszönjük!

Frissítés #2: Olvasónk visszatért, több mobilon is kipróbálta a funkciót, érdekes eredményekkel. Az iPhone X-en bármely gombot hosszan lenyomva bekapcsolható a tapipados üzemmód, az iPhone 6 Pluszon már csak a szóköz gombbal aktiválható, míg az iPhone SE-n sehogy nem tudta elindítani. Mindegyik készülék legalább iOS 12.0 rendszert futtatott. Köszönjük, István!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!