Kiszivárgott a GeForce RTX 2060?

Final Fantasy XV Windows Edition PC játék
Final Fantasy XV Windows Edition
Vágólapra másolva!
A Final Fantasy XV adatbázisában bukkant fel a kártya.
Vágólapra másolva!

Pár napja rossz hírrel kellett szolgálnunk a középkategóriás videokártya vásárlásában gondolkodóknak, miután az NVIDIA közölte, hogy a Turing grafikus processzorra épülő termékei csak valamikor a jövő év közepe táján kerülhetnek piacra. Addig is a vásárlók kénytelenek lesznek a már két éves, ráadásul túlárazott GTX 1050 és GTX 1060 modellek közül válogatni, már ha nem vesznek használt bányászkártyát, vagy újramelegített Radeont.

Final Fantasy XV Windows Edition Forrás: Square Enix

A vásárlás ügyében inkább várakozó álláspontra helyezkedők örömére most úgy tűnik, hogy megjött az első információmorzsa az NVIDIA egyik következő generációs kártyájáról. A GeForce RTX 2060 a Final Fantasy 15 sebességmérős adatbázisában tűnt fel, a kapott pontszám alapján 4K felbontásban és magas minőségi beállítások mellett

olyan 30 százalékkal gyorsabb az előd GTX 1060-nál.

A fej-fej mellett teljesítő GeForce GTX 1070 és Radeon Vega 64 párosnál kissé lassabb, de a fentebb linkelt Radeon RX 590-et kényelmesen lekörözi.

Az állítólagos teszteredmény Forrás: Overclock3D

Az új információt persze fenntartásokkal kell kezelni, hiszen fennáll a lehetősége annak, hogy egy unatkozó figura szándékosan hamis eredményeket töltött fel a Final Fantasy adatbázisába. Viszont ez nem garantált, az említett Radeon RX 590-ről is innen hallottunk először.

Emellett realisztikusnak tűnik a még bejelentetlen videokártya teljesítménye, bár az továbbra is rejtély, hogy támogatni fogja-e a valós idejű sugárkövetést.

Az RTX név erre utal, de valószínűtlennek tűnik, hogy volna értelme beépíteni a technológiát a kártyába, még a masszívan gyorsabb RTX 2070-et is két vállra fekteti a ray tracing.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!