Még tovább csökkenti az új iPhone-ok gyártását az Apple

Vágólapra másolva!
Megint csökkentette az iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR megrendeléseit az Apple.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben sorozatosan kerültek elő az olyan jelentések, amelyek szerint az Apple iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR készülékei iránt a vártnál jóval alacsonyabb a kereslet. Az Apple állítólag többször is kénytelen volt csökkenteni a megrendeléseit.

A legutóbbi hírek alapján az Apple kénytelen volt még tovább csökkenteni az új modellek gyártását. Ezúttal is a gyenge kereslet volt az indok.

Azt nem tudni, hogy ezúttal milyen mértékben csökkentik a gyártást, de most állítólag a tajvani beszállítók jártak a legrosszabbul. Több cég is kénytelen volt újabb alkalmazottakat elbocsátani a kieső bevételek miatt.

Forrás: Mashable

Amint arról nemrég beszámoltunk, a TSMC-hez is kevesebb rendelés érkezett az A12 Bionic chipekre, azonban a TSMC-t az Apple gondjai nem érintik, mert rengeteg más vállalatnak gyárt 7 nm-es chipeket (például Huawei, NVIDIA, Broadcom).

Az Apple többé nem hozza nyilvánosságra az eladásai adatait, vagyis sosem tudjuk majd meg, hogy pontosan mennyi iPhone talált gazdára. Erről kizárólag az árbevételek árulkodnak majd, de mivel az új modellek ára csillagászati magasságokba emelkedett, ez még a gyenge keresletet is kompenzálhatja átmenetileg.