A világ legnagyobb chipgyártóját nem érdeklik az Apple gondjai

Vágólapra másolva!
Túl elfoglalt a 7 nm-es chipek gyártásával a TSMC ahhoz, hogy érintsék az Apple egyre súlyosbodó problémái.
Vágólapra másolva!

Az Apple már kétszer is csökkentette a megrendeléseit, amelyek az új iPhone készülékekre vonatkoznak. A vártnál alacsonyabb kereslet elég rossz hatással van az óriás beszállítóira, köztük a Largan Precisionre is, amely a kamera lencséit szállítja.

A Digitimes jelentése szerint a Largan árbevételei novemberben az októberinél alacsonyabbak lesznek, a Career Technologies, amely hajlékony PCB-t gyárt iPhone-okhoz, pedig 110 embert küldött el nemrég amiatt, mert az Apple csökkentette a megrendeléseit.

Forrás: Engadget

Az Apple egyre súlyosbodó gondjai ellenére a TSMC-t egyáltalán nem érinti ez a jelenség. A TSMC gyártja az Apple által tervezett A12 Bionic chipet, de emellett többek között a Huawei Mate 20 szériába szánt Kirin 980-at is.

Hamarosan indul ráadásul a jövő évi androidos zászlóshajókba kerülő Qualcomm Snapdragon 8150 lapka sorozatgyártása is, ráadásul a Broadcom, a Xilinx és az NVIDIA szintén 7 nm-es termékek gyártására kérte fel a TSMC-t.

A TSMC jövőre több mint 100 darab eltérő 7 nm-es chipet lesz képes sorozatgyártani, és jövőre ezek az árbevétel 20 százalékát adhatják.