Megújulnak a Microsoft Office ikonjai

2018.12.01. 10:07

Utoljára öt éve nyúltak hozzájuk a grafikusok.

Néhány hónap múlva az előfizetéses Office 365 irodai programcsomagot használók egy frissítés telepítése után új grafikákban gyönyörködhetnek majd, megváltozik a Microsoft összes népszerű irodai és üzleti alkalmazásának a parancsikonja.

Az Office 365 új ikonjaiForrás: Microsoft

A Microsoft utoljára 2013-ban változtatott az Office ikonjain, az öt évvel ezelőttihez hasonlóan a mostani újratervezés is jelentős. Az új ikonok ettől függetlenül valamiképp minden eddiginél kevésbé hasonlítanak a korábbi szettekre, nehezebbnek tűnik kikövetkeztetni a hátterüket adó mintákból, hogy melyik grafika milyen alkalmazást indít. Ez persze vélhetően senkinek sem jelent majd gyakorlati problémát, az ikonokon továbbra is itt vannak az indított alkalmazások neveinek a kezdőbetűi.

További érdekesség, hogy a frissítgetés keretében a OneDrive és a Skype ikonjai is trendibbé váltak, de nem kapták meg az klasszikus Office-alkalmazások esetében használt dizájnt, például az adott alkalmazás nevének az első kezdőbetűjét a balközépre igazított négyzetben. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a két szolgáltatás szigorúan véve nem tartozik az irodai csomag alapvető eszközkészletébe, csak kapcsolódnak az Office-hoz.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!