Betiltatják a kávéházi pornónézést az aggódó szülők

Starbucks, kávé
KYOTO, JAPAN - JUNE 30: Customers sit inside Kyoto's new Starbucks branch on grand opening day on June 30, 2017 in Kyoto, Japan. On June 30, Starbucks Coffee Japan Ltd. opens the Kyoto Nineizaka Yasaka Tea House store, in a historic two-story Japanese house in the city of Kyoto. The store will be the first of Starbucks with traditional tea-house style tatami-matted rooms. (Photo by Christopher Jue/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Starbucks már két és fél éve megígérte a tartalomszűrő bevezetését.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok egyik különleges kulturális ismertetőjegye, hogy minden elképzelhető probléma köré szerveződik minimum egy tiltakozócsoport, ezek az agyzsibbasztó gondoktól a súlyos ügyekig az egész spektrumot lefedik. A főként aggódó szülőkből álló Enough is Enough a komolyak közé tartozik, az internetet kívánja biztonságosabbá tenni a gyerekek és a családok számára.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Christopher Jue

A csoport most nekirontott egy közel 27 ezer aláírást összegyűjtött online petícióval a Starbucks kávéházláncnak, az ugyanis a mai napig nem látta el tartalomszűrő szoftverrel az üzleteiben lévő WiFi hozzáférési pontokat, így többek közt a felnőtt oldalak is gond nélkül elérhetőek a nyilvános hálózatain keresztül. A csoport ugyanilyen nyomásgyakorlással már két nagy győzelmet is aratott, ők kényszerítették rá a McDonald's-ot és a Chick Fil-A-t a nyilvános WiFi-jeik cenzúrázására.

– olvasható a petícióban.

Ugyan a környezetvédelmi előrelépésbe szükségtelen volt belekötnie a csoportnak, de ettől függetlenül jogosnak tűnik a felháborodás. Különösen annak fényében, hogy a Starbucks két és fél évvel ezelőtt már nyilvánosan ígéretet tett arra, hogy letiltja a pornóoldalak elérését a WiFi-jein.

A rengeteg aláírónak és a jelentős médiavisszhangnak köszönhetően a Starbucks lépéskényszerbe került, és megígérte, hogy 2019-ben az összes egyesült államokbeli üzletében bevezeti a pornószűrést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!