Elítéltek zsaroltak ki pénzt a katonáktól

észak-korea rakétakísérlet
Az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlatot kezdett szerdán, Az amerikai hadsereg szóvivője szerint a Foal Eagle kódnevű manőverekben 3600 amerikai katona vesz részt, és ez az első olyan gyakorlat, amely két hónapig tart majd. US soldiers gather during their drill at a military training field in the border city of Paju on March 7, 2017. The US military has begun deploying the THAAD anti-ballistic missile defense system to South Korea, US Pacific Command said, with its first elements arriving on March 6, to protect against threats from North Korea. / AFP PHOTO / JUNG Yeon-Je
Vágólapra másolva!
Átszámítva 160 millió forintot szedtek ki az áldozatokból.
Vágólapra másolva!

A katonáknak a szokásosnál is nagyobb problémát jelenthet a társkeresés, hiszen az átlagemberekhez képest sokkal kevésbé rendelkeznek a szabadidejük felett. Éppen ezért nem meglepő, hogy egyre inkább közösségi hálózatokon és társkeresőkön próbálnak társat találni maguknak.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Most kellemetlen botrány robbant ki az amerikai seregnél, miután kiderült, hogy az elmúlt egy évben börtönben ülő rabok zsaroltak ki pénzt a katonákból.

A recept egyszerű volt: fiatal nőknek adták ki magukat a közösségi oldalakon és a társkeresőkön, majd odáig építették a bizalmat a megismert katonákkal, amíg meztelen fotókat nem cseréltek velük. Itt indult az igazi átverés, a fotócsere után a lány apjának vagy rendőrnek adták ki magukat, és azt állították, hogy a küldött képeken látható lány még fiatalkorú. Viszont némi fizetségért cserébe hajlandóak a szőnyeg alá söpörni az ügyet, el lesz felejtve a lányt ért trauma.

Az elítéltek 442 katonától olyan 560 ezer dollárt, bő 160 millió forintot csaltak ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!