A PlayStationje buktatta le az erőszakoló tinit

Daniel Enrique Fabian
Daniel Enrique Fabian
Vágólapra másolva!
Elfelejtette lenémítani a fejhallgató mikrofonját.
Vágólapra másolva!

Sokkoló beszámoló érkezett az Egyesült Államokból, a floridai New Port Richey kisváros rendőrsége nemrég letartóztatta nemi erőszak vádja miatt a 18 éves Daniel Enrique Fabiant. A fiatal idén június végén megerőszakolt egy 15 éves lányt a szobájában, a rendőrséghez pedig szokatlan módon jutott el a bűntény híre.

Daniel Enrique Fabian Forrás: Pasco Sherrif's Office

Fabian a nemi erőszak előtt a PlayStation 4 konzolján épp a Grand Theft Auto V többjátékos módjával játszott, mikor egyszer csak közölte, hogy átmenetileg befejezi a játékot egy 15 éves lánnyal való szexuális aktus erejéig.

A tinédzser egyszerűen csak letette a fejhallgatót és a gamepadet, azonban a fejhallgató beépített mikrofonját elfelejtette lenémítani.

A következő percekben a Fabiannal addig közösen játszott gamer női sírást hallott, továbbá többször is elhangzott női hangon a „nem" szó. Körülbelül 15 perccel a gamepad letétele után Fabian visszatért játszani, ám

az erőszakot végighallgatott játékos a rendőrséghez fordult.

Nem világos, hogy a fültanú személyesen ismeri-e Fabiant, tudta-e a lakcímét, erre nem tért ki a rendőrség. Ettől függetlenül mindkettő feltételezhető, hiszen a rendőrök olyan rekord sebességgel találták meg az áldozatot, hogy az orvosszakértő még képes volt megerősíteni a nemi erőszak tényét, továbbá a lánytól vett DNS-minta is egyértelműen bizonyítja, hogy Fabian volt az elkövető. A mintaelemzés miatt húzódott el ilyen sokáig a gyanúsított letartóztatása.

Fabiannak nem ez volt az első ilyen ügye, júniusban egy nemi erőszakos vád miatt már őrizetbe vették. A második erőszakra azért kerülhetett sor, mert a tinédzsert 10 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezte a bíró.

Az állítólagos első és a bizonyítható második nemi erőszak ugyanabban a hónapban történt: az első június elején, a második június végén.

Fabian a nemi erőszakokért egyenként 15 év börtönbüntetést kaphat, jelenleg a szabadlábra helyezés lehetősége nélkül várja a tárgyalásait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!