Megelőzheti a Galaxy S10-et a Lenovo Z5s

Vágólapra másolva!
Hamarabb kerülhet piacra a Lenovo újdonsága, amelynek a kijelzőjében szintén lyuk van.
Vágólapra másolva!

Egy ideje már tudjuk, hogy a kijelzőbe ütött lyukak terén a Samsung és az Infinity-O panel lesz a nagy úttörő, és az is tiszta sor, hogy a Galaxy A8s már decemberben debütál. Úgy néz ki viszont, hogy a riválisok is rákapcsoltak.

A Huawei a Nova 4-gyel elsőként mutatna be olyan okostelefont, amelynek a kijelzőjében lyuk van, és nem szenzorsáv lóg be felülről. Ez praktikusabb megoldás, ráadásul mozgó alkatrész sem szükséges.

Az első ilyen zászlóshajó azonban úgy volt, hogy a Galaxy S10 lesz. A jelek szerint a Lenovo is beleszól a játékba. A SlashLeaks a Weibón fedezett fel egy új Lenovo okostelefont, a Z5s-t, amelynek az előlapi kamerára egy középre fúrt lyukban van.

Forrás: SlashLeaks

A képek és a videó alapján a lyuk valóban kevésbé zavaró, mint egy szenzorsáv. A lyuk elfér az állapotsorban, nem túl nagy – a kérdés már csak az, hogy melyik gyártó hol helyezi el. A Samsung és a Huawei állítólag a bal felső sarokban, ott ugyanis kevésbé zavaró a kezelőfelületen.

Sokan aggódnak, hogy a látványos kijelzők kivágása zavaró lesz, de a gyártók igyekeznek különféle trükkökkel elrejteni majd a kamerát. A vaskos káváktól 2 év alatt eljutottunk a fúrt kijelzőkig, további 1-2 év múlva pedig valószínűleg az eszközök előlapja már csak egy képernyő lesz, zavaró elemek nélkül.